sâmbătă, 30 mai 2009

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!


Astazi va vorbesc despre schimbari. Este in ultimul episod din Prison Break in care este o fraza minunata "Be the change you want to see in the world". Cred ca daca vrem sa schimbam lumea trebuie mai intai sa ne schimbam pe noi insine. Intrebarea care se pune nu stiu cat curaj avem noi si cata vointa incat sa producem acea schimbare, care poate fi uneori benefica, alteori nu, depinde foarte mult de soarta. La nivel mondial au fost cateva personalitati care au produs acea schimbare si care au influentat lumea intr-un mod pozitiv acestea cred ca sunt: Papa Ioan Paul Al II- lea , John F Kennedy cu fraza aceea minunata "Nu va intrebati ce poate face tara pentru voi ci intrebativa ce puteti face voi pentru tara", Indira Ghandhi prim ministrul Indiei care a initiat importante reforme economice in India si care au dus la o dezvoltare a Indiei, Itzhak Rabin prim ministrul Israelian care a reusit pentru prima data un acord de pace palestinienii, toti acesti oameni in afara de papa Ioan Paul Al II-lea au fost asasinati, asta spune multe despre lumea in care traim in care nu acceptam asa usor schimbarea. Cred ca Michael Scofield personajul interpretat de Wentworth Miller a produs schimbarea dar cu sacrificii imense din punct de vedere emotional si care pana la urma l-a costat viata, capatand un cancer si sacrificandu-se pentru dragostea sa si pentru copilul sau nenascut, ca oricum murea dar mai bine a murit ca un erou decat sa moara intr-un pat de spital. El s-a resemnat in fata bolii si decat sa moara intr-un spital mai bine s-a sacrificat pentru Sarah si pentru fructul iubirii lor. Fara sacrificii umane nu poate exista schimbarea mult dorita. Exemplele pot fi multe si la noi este Legenda Mesterului Manole care tot si-a sacrificat nevasta impreuna cu copilul lor pentru a crea o bijuterie arhitecturala ca Manastirea Curtea de Arges. Schimbarea se poate produce foarte greu si dureaza mult timp pentru a fi asimilata de catre intreaga comstiita la nivel mondial.

luni, 18 mai 2009

S-a terminat Prison Break!


Urmaresc Prison Break de prin 2006, prima data l-am vazut la un prieten de-al meu Daniel cred ca era episodul 2 sau 3 din seria I , asta l-am vazut din pura intamplare ca am mers pe la el sa vad ce mai face si cand colo el imi spune ca se uita la un serial. Am urmarit si eu cu el cateva secvente , nu intelegeam mare lucru nevazand inceputul serialului. Dupa ceva timp , si dupa ce am vazut cot la cot cu el prison break-ul m-a captivat si pe mine si in fiecare saptamana mergeam la el, ca eu nu aveam la vremea respectiva calculator si internet acasa. Apoi prin 2007 mi-am cumparat un dvd player si am pus pe dvd primele trei serii. Cand m-am apucat sa ma uit la Prison Break pe dvd nu ma puteam dezlipi de televizor! Nici apa nici mancare nu imi trebuia cum se termina un episod cum dadeam la urmatorul. Cred ca in 4 zile am dat gata 3 serii din Prison Break. Apoi a urmat seria a IV-a aici datele se schimba ca am calculator si mi-am pus si internet acasa. Toata ziua eram cu ochii pe www.imdb.com/ si pe http://www.tvblog.ro/ sa vad cand apare primele episoade din seria a IV-a si au aparut primele doua episoade la inceputul lunii septembrie ce m-am bucurat atunci!! Eram foarte nerabdator sa vad cum va evolua gasca lui Scoffield, mai ales ca seria a III-a se termina foarte trist cu despartirea de Lincoln si canta o piesa absolut speciala Rebekah Del Rio - Llorando care face parte din filmul Mullholand Drive cu Naomi Wats.
Dupa multi seria a IV-a nu a fost asa reusita ca seriile anterioare si sunt si eu de acord cu asta si s-a vazut si din rattingu-rile pe care le-a avut Prison Break in seria a IV-a dar asta nu il face un serial mai putin valoros. A fost cel mai bun serial pe care l-am vazut si imi va fi dor de el. M-a intrigat finalul cu moartea lui Michael Scofield si am fost trist ca scenaristii nu au mila fata de noi si il omoara pe eroul principal. Melodia este senzationala la sfarsit piesa se cantata de Spiritualized si se numeste - Lay it down slow. Totusi mai avem o speranta poate ca scenaristii nu la-u omorat pe Michael, circula aceasta ipoteza pe net ca Michael si-a inscenat moartea. Vor fi difuzate doua episoade marti 19 mai si miercuri 27 mai pe postul SKY ONE in Marea Britanie, sa speram ca vor ajunge si la noi si astfel sa ne bucuram de acest ultim omagiu adus prison break-ului. Mie imi va fi dor de acest serial care mi-a captat atentia de la bun inceput.
Adio Prison Break :-h
http://www.youtube.com/watch?v=-SH8Gc6nD-k

sâmbătă, 16 mai 2009

Viata ca o calatorie cu un tren

Am primit de la cineva necunoscut o prezentare in power point despre viata comparata ca o calatorie cu trenul. Mi-a placut mult textul din acea prezentare si as dori sa vi-l comunic si voua. Iata textul:

„Viata este ca o calatorie cu trenul: Urcam si coboram des, exista accidente, surprize placute la unele statii si tristete adanca la altele. Atunci cand ne nastem si urcam in tren, intalnim oameni despre care credem, ca ne vor insoti pe tot parcursul calatoriei noastre: parintii nostri. Din pacate adevarul este altfel. Ei coboara la o statie si ne lasa pe noi fara dragostea si atasamentul lor, fara prietenia si compania lor. E drept ca in tren urca alte persoane care vor ocupa un loc important in calatoria noastra. Acestia sunt fratii nostrii, prietenii nostri,si acei oameni minunati pe care ii iubim. Unele din aceste persoane care urca in tren, privesc calatoria ca o plimbare scurta. Altii gasesc numai tristete pe parcursul calatoriei. Si mai exista altii in tren, care sunt permanent prezenti si gata de a oferi ajutorul celor care au nevoie de el. Unii lasa in urma lor cand coboara un dor vesnic... Unii urca si coboara, si noi abia i-am observat. Ne mira faptul ca unii pasageri, pe care ii iubim cel mai mult, se muta in alt vagon si ne lasa singuri in aceasta etapa a calatoriei noastre. Bineinteles noi nu ne lasam opriti si ne straduim sa-i gasim si sa ne inghesuim sa trecem si sa ne mutam in vagonul lor. Din pacate, uneori nu ne putem aseza langa ei, deoarece locul de langa ei este deja ocupat. Nu face nimic, asa este calatoria: plina de provocari , vise, fantezii, sperante, si despartiri.... dar fara intoarcere. Deci trebuie sa facem calatoria in felul cel mai bun posibil. Sa incercam sa iesim la capat cu cei care calatoresc impreuna cu noi, si sa cautam ceea ce este mai bun in fiecare dintre ei.... Sa ne aducem aminte, ca in orice etapa a calatoriei poate exista un tovaras de-al nostru care sa ezite si care probabil are nevoie de intelegerea noastra. Si noi vom sovai des si va exista cineva care sa ne inteleaga. Misterul cel mare al calatoriei este ca nu stim cand vom cobora definitiv din tren si nici cand vor cobora cei ce calatoresc alaturi de noi, nici macar cel care sta pe locul de langa noi. Cred ca o sa fiu cuprins de duiosie atunci cand cobor definitiv din tren .... Da cred acest lucru. Despartirea de cativa prieteni pe care i-am intalnit in timpul calatoriei, va fi dureroasa. Va fi intristator sa-i las singuri pe cei mai dragi mie. Dar am speranta ca odata si odata va veni gara centrala, si am senzatia, ca am sa-i vad sosind, cu bagaje pe care inca nu le-au avut atunci cand au urcat in tren. Ceea ce ma face fericit este gandul ca si eu am avut partea mea in sporirea bagajelor lor si in cresterea valorii acestora. Dragi prieteni, noi sa ne straduim sa avem o calatorie buna si ca la sfarsit sa putem spune ca a meritat osteneala. Sa incercam sa lasam dupa noi, cand coboram, un loc gol care lasa dor si amintiri frumoase la cei care calatoresc mai departe.”

marți, 12 mai 2009

Despre ingerii din melodii

Imi plac cateva melodii care au subiect ingerii. Aceste melodii sant speciale pentru mine si cred ca cine le-a compus este intr-adevar binecuvantat de Dumnezeu. Aceste melodii sant doar trei care imi plac mie poate sant mai multe dar nu am apucat eu sa le ascult. Iata-le: Pe primul loc Robbie Williams cu Angels, locul al doilea The Kelly Family cu An Angel, iar pe locul al treilea Celine Dion cu R Kelly I`m your angel. Va pun la dispozitie de pe you tube videoclipurile pieselor respective. Vizionare placuta!





vineri, 8 mai 2009

O zi de cosmar si nu a fost vineri 13

Astazi sant cu nervii la pamant din cauza unei persoane apropiate care din cauza unei aparente „greseli” facute de mine, nu a fost doar greseala mea, au fost mai multi factori perturbatori care au dus la acest nefericit eveniment m-a insultat in toate felurile de fata cu mai multe persoane necunoscute punandu-ma intr-o situatie penibila.. Mie mi-a fost jena sa reactionez cum cred ca as fi reactionat daca as fi singura cu acea persoana, cred ca daca eram „face to face” iesea omor azi. Ma vedeati la stirile de la ora 5 de la Pro tv . Cel mai mult ma doare ca acea persoana imi este oarecum ruda si nu pot face foarte multe, trebuie sa o suport nu stiu pana cand asa cum este ea, inculta, rudimentara , lipsita de orice scrupule. Cred ca persoanele apropiate mie isi vor da seama daca citesc acest post despre cine este vorba. Eu nu vreau sa-i spun numele in clar ca cred ca ar iesi si mai mare taraboiul. Folosesc acest post pentru a-mi descarca oarecum nervii ca sant un pachet de nervi si trebuie cumva sa ma eliberez de acesti nervi si nu am alta metoda decat prin scris ca nu ma pot lupta cu acea persoana. Cand ma voi calma voi avea o discutie serioasa la problemele ce s-au intamplat astazi.

duminică, 3 mai 2009

O melodie care mi-a salvat ziua

Dimineata am ascultat o melodie de-a lui Beyonce intitulata "Halo". Superba piesa. Vreau sa o ascultati si voi si sa va bucurati impreuna cu mine de aceasta minunata piesa care inspira foarte mult optimism.